T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / MERKEZ - CEMALEDDİN AKSARAYİ İMAM HATİP ORTAOKULU

2024 HAFIZLIK PROJE OKULU ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI

PROJE TANITIMI

Proje, öğrencilerin okulları ile beraber akademik başarılarını destekleyerek sene kaybı olmadan hafızlık yapabilmelerine imkan sağlamaktadır. Programa alınan öğrenciler İmam Hatip Ortaokulu programı ile birlikte hafızlık çalışmalarını yürütmektedir. Bununla birlikte yapılan sosyal etkinlikler ile de öğrencilerin bu süreçte ruhsal ve sosyal açıdan gelişimlerine yardımcı olunmaktadır.

 

Projeye katılma hakkı kazanan öğrenciler Proje Okulu olarak belirlenen Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu binasında akademik derslerine ve Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Kurslarında hafızlık Öğretim programına devam ederler. İmam Hatip Ortaokulu müfredatında yer alan tüm dersleri alan öğrencilerin takviye ders ve etütlerle akademik başarılarının artırılması hedeflenmektedir.

 

Projeye katılan öğrenciler Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında tercihen Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu binasında Gündüzlü veya Altıntaç Kız Kur'an Kursu, Geylani Erkek Kur'an Kursu ve Laleli Erkek Kur'an Kursunda yatılı olarak hafızlık programına devam edenler. Kurumların ortak çalışmasıyla öğrencilerin 5. Ve 6. Sınıfta hafızlığa başlama/tamamlama, 7. Sınıfta pekiştirme yapması ve 8. Sınıfta akademik eğitimle birlikte sene kaybı olmadan üst öğrenime hazırlanması amaçlanmıştır.

 

Hazırlanan programda okul dersleri ve hafızlık dersleri birlikte yürütülmektedir. Öğrenciler hafta içi her gün önce hafızlık derslerini sonra okul derslerini almaktadırlar. Öğrenciler eğitimleri ile beraber futbol, sinema, piknikler, kamplar, tarihi ve kültürel mekanlara geziler gibi pek çok sosyal ve kültürel etkinliklere katılmaktadırlar. Amacımız mutlu başarılı güzel ahlak sahibi büyük hedefleri olan vizyon sahibi hafızlar yetiştirmektir.

 

PROJE OKULU ÖĞRENCi SEÇME SINAVI AŞAMALARI

1-Yazılı sınavı:

4. Sınıfı bitirecek öğrenciler yazılı sınava katılabilir. Yazılı sınavda öğrencilere 4. Sınıf öğretim programında yer alan konulardan sorular sorulur. Yazılı sınav sonucunda net sayısına göre değerlendirme yapılarak 120 kız-120 erkek öğrenci yaz döneminde yapılacak olan en az 8 haftalık Hafızlık Ön hazırlık yaz Kur'an Kursu programına katılma hakkı kazanacaktır. Eğer uygun şartlar olursa yazılı sınavı kazanan öğrencilerin tümü yaz programına alınabilecektir.

 

2-Yaz programı:

Yazılı sınavı kazanan öğrencilere 4. Sınıfın bitiminde yaz aylarında yoğunlaştırılmış Kur'an-ı Kerim Hafızlık ön hazırlık eğitimi verilir. Ses, mahreç ve tecvit kuralları; Kur'an-ı Kerim'i yüzünden seri okuma ve kısa surelerden ezber çalışmaları yapılır.

 

3-Mülakat sınavı:

Yaz programına katılan öğrencilerden mülakat sınavında;yüzünden Kur'an-ı Kerim okumaları istenecek ve ses, mahreç, tecvit kuralları, akıcılık gibi kriterlerle birlikte öğretilen kısa surelerden ezber okumaları istenecektir. Öğrencilere mülakatta ezber becerilerini ölçecek testler uygulanabilecektir.

 

Öğrencilere her komisyon üyesi bir değerlendirmede bulunacak daha sonra bu puanların ortalaması ile bir sonuç belirlenecektir. Mülakat sonucunda başarılı olan en fazla 60 erkek ve en fazla 60 kız öğrencimiz projeye kesin kayıt hakkı kazanacaktır.

 

Not: Proje koordinasyon ekibinin sınavlar, öğrenci sayıları, tarih ve mekanlar hakkında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

 

Yazılı Sınav Başvuru Tarihi:

 

10 Mart-26 Nisan 2024

 

Yazılı Sınav Başvuru Yeri:

Öğrencilerin okumakta olduğu İlkokulu İdaresi veya "hafiziho.meb.gov.tr" adresi üzerinden bireysel başvuru.

 

Yazılı Sınav Yeri ve Tarihi:

Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu

25 Mayıs 2024 Cumartesi Saat:14:00

 

Yazılı Sınava Katılım Şartı:

 İlkokullarda 4. sınıfa kayıtlı öğrenci olmak.

 

Yazılı Sınav Başvuru Şekli:

Sınava başvurular İlkokullarda okul İdaresi tarafından veya "hafiziho.meb.gov.tr" adresi üzerinden bireysel başvuru yaparak alınacak ve okul İdaresi tarafından onaylanacaktır. Başvuru için broşürdeki dilekçe kullanılacaktır. Dilekçe veya internet üzerinden başvuran öğrenciler sınava katılım şartlarını kabul etmiş sayılacaktır.

 

Yazılı Sınavda Başarılı Olma Şartı:

Yazılı sınav sonucunda net sayısına göre Erkekler ve kızlar listesi ayrı kategorilerde değerlendirilmek üzere ilk 120'ye öğrenciler başarılar sayılarak yaz programına dahil edilirler. Yaz programın sonunda yapılacak olan mülakat sınavı sonucunda başarılı öğrenciler projeye girmeye kesin kayıt hakkı kazanırlar. 120 sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde bu adaylar da başarılı sayılacaktır. Başarılı bulunan ve sözlü mülakata girmeye hak kazanan adaylar Okul Müdürlükleri aracılığı ile ve "cemaleddinaksarayi.meb.k12.tr" adresi üzerinden ilan edilecektir.

Unutma! Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu ailesinin bir ferdi olmanın ilk adımı ön başvuru yapmaktır.

2024 Tanıtım Afişini indirmek için tıklayınız...

 2024 Tanıtım Broşürünü indirmek için tıklayınız...

 HafızİHO Proje sorumlusu yönergesini indirmek için tıklayınız...

Okul Proje Sorumlusu Başvurusunun nasıl yapılacağını öğrenmek için tıklayınız...

Bireysel Başvurunun nasıl yapılacağını öğrenmek için tıklayınız...


 13-03-202413-03-2024

13-03-2024

05-03-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 11:17 - Görüntülenme: 306
  Beğen | 0  kişi beğendi