AKSARAY / MERKEZ - CEMALEDDİN AKSARAYİ İMAM HATİP ORTAOKULU

CEMALEDDİN AKSARAYİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Şifahane Mahallesi Hashas Caddesi No128 Merkez/AKSARAY
Vizyon
İlmin ve öğrenmenin zaman ve mekan sınırı olmadığını bilen, yaradılanı Yaradan´dan ötürü seven, tahrip değil imar eden, taklit değil model-örnek olan, sorun değil çözüm üreten, popülerin değil hakikatin peşinden koşan, geçmişine ve kültürel mirasına sahip çıkan, bu toprakları fikir yönünden de verimli kılan, Kur´an-ı Kerim´i hıfzedip ailesinin,toplumunun ve dahi Yaradan´ın rızası için çabalayan, bilgili, başarılı ,kültürlü, ahlaklı, kendine güvenen kişilikli fertler yetiştirmek...
Misyon
Milli ve manevi değerlere samimiyetle bağlı, topluma hizmeti önceleyen ve bunu gerçekleştirebilmek için kişisel yeteneklerini geliştiren, sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilen, bilgili, becerikli, özgüven sahibi, iyi ahlaklı, disiplinli, mesleki yeterliliğe sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlar.
İngilizce, Arapça
Dolmuş (Toki Dolmuşları)