AKSARAY / MERKEZ - CEMALEDDİN AKSARAYİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Mrt

Okulumuzun 8. sınıf öğrencileri ile sınav ile girilen liselere öğretmenlerimiz eşliğinde ziyarette bulunduk. İlgi ve alakalarından dolayı Okul Müdürlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Okul Sporları Yarışmasında okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz Atletizim ve diğer dallarda il birinciliği, ikinciliği ile musbakaları tamamlamıştır. Emeği geçen Beden Eğitimi öğretmenimiz Kadir YÖN ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzun 5. sınıf öğrencileri ile Aksaray Bilim Merkezine gezimizi tamamlamış olup katılım sağlayan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen yarışmalarda okul içi etkinliklerde başarı gösteren öğrencilerimizin güdülenmelerini arttırmak için il ve okul bazında başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirmeye devam ediyoruz. Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen sözlük tasarımı, Yunus Emre konulu afiş ve Dede Korkut temalı öykü yarışmalarında il veya okul geneli başarı gösteren öğrencilerimizi madalya ve başarı belgeleriyle destekliyoruz. Başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyor, ikinci dönem düzenlenecek etkinlik ve yarışmalarda da aynı ilgiyi göstermelerini temenni ediyoruz.

Şbt

Aksaray İmam Hatip Ortaokulları Ve İmam Hatip Liseleri Hedef LGS ve YKS Projesi Okul Koordinatörleri Toplantısı Şehit Önder Güzel Fen Ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesinde Yapıldı.

Toplantı Tutanağı için TIKLAYINIZ

Şbt

Hedef lgs 2024 liselere yönelik hazırlık programı ile ilgili okulumuz öğrencilerine, velilerine ve öğretmenlerine yönelik bilgilendirme çalışması yapıldı. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Şbt

HEDEF LGS 2024 Kapsamında okulumuz 8. öğrencilerinin velilerine yönelik sınav analiz değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumu 8. sınıf öğrencilerine yönelik Hedef Lgs 2024 Etkili Ders Çalışma Yöntemleri hakkında sunum yapıldı. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

Miraç kandili münasebetiyle okulumuz konferans salonunda erkek öğrencilerimiz için program düzenlenmiştir. Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet ARSLAN Miracın önemine dair yapmış olduğu konuşmada    ”Beş vakit namazın bize Miraçta verilen bir hediye olduğunu, Allaha yükselmek ve yaklaşmak için en önemli yolun namaz kılmaktan geçtiğini” açıkladı. Ayrıca “Oruç, Zekât, Hac gibi ibadetlerin Medine döneminde farz kılındığını; içki, kumar, faiz vb. yasakların aynı şekilde Medine döneminde yasaklandığını, ancak namazın İslam’ın ilk yılından itibaren Müslümanın hayatında var olduğunu” dile getirdi.

Kur’an Kursu Hocalarımızın da kızöğrencilerimiz içindüzenlediği programda,6 Şubatta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza hatimler ve dualar edildi.

Okul Müdürümüz Bayram DEMİRTAŞ ’ta programın sonunda öğretmen ve öğrencilerimizin kandilini tebrik etti. Ayrıca bir yıl önce 6 Şubatta ülkemizde yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. “Millet olarak böyle zamanlarda birlik ve beraberlik içinde olmanın acıları ve hüzünleri azaltacağını” dile getirdi.

Programın sonunda 6 Şubatta hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Şbt

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılının 2. dönemine okulumuzu ferah ve nezih bir ortama hazırlayarak, sevgili öğrencilerimizi karşılamak için sabırsızlıkla beklemekteyiz. Yeni eğitim öğretim yılımız tüm öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olsun.

Ock

Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimizin akademik, sosyal, sportif ve  Din Öğretimi Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen hafızlık alanlardaki başarılarını kutlamaya yönelik “Karne Günü Ödül Töreni”mizi, 19 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirdik.

Törenimiz Okul Müdürümüz Sayın Bayram DEMİRTAŞ Bey’in konuşmasıyla başladı. Başarılı bir yarıyıl dönemini geride bıraktıklarını belirterek tüm öğrencilere iyi tatiller diledi. Tören” Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında “Sözlük Tasarımı” yarışmasında il genelinde il 2.si olan EREN COŞKUN ’a Okul Müdürümüz Sayın Bayram DEMİRTAŞ Bey’in ödülünü ve madalyasını vermesiyle devam etti. Okulumuzda dereceye giren öğrencilerimize,  birinci dönem sonuna kadar en çok kitap okuyan öğrencilerimize, spor turnuvalarında dereceye giren öğrencilerimize ve hafız olan öğrencilerimize madalyaları  takdim edildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sona erdi. Tebessüm ve mutluluğun hakim olduğu bir atmosferde önümüzdeki dönem tekrar buluşmak dileğiyle öğrencilerimizi uğurladık. Bütün öğrencilerimize hayırlı, sağlıklı ve neşe içerisinde geçirecekleri bir tatil dileriz.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci Dönem Sonu nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan Dönem Sonu Sosyal Etkinlik Haftası kapsamında okulumuzda bilgi yarışması; Aksaray ilindeki müzelere, Şehitlik'e ve Cemaleddin Aksarayi Hazretleri Türbesine gezi; okulumuz konferans salonunda film gösterimi etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz etkinliklerden memnun kaldıklarını belirtmişlerdir. Etkinliklerde emeği geçen Okul Müdürümüz Bayram Demirtaş Bey'e, Müdür Yardımcımız Adem Varlı Bey'e ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Bu hafta Cuma Namazını 8. sınıfta okumakta olan Semih ULU adlı öğrencimiz kıldırdı. Rabbim hepsinin yolunu açık eylesin.

Ock

Aksaray Belediyimizin öğrencilere yönelik çorba ve tatlı ikramı oldu. İkramlardan dolayı Belediye Başkanımız Sayın Dr. Evren DİNÇER' e teşekkür ederiz