AKSARAY / MERKEZ - CEMALEDDİN AKSARAYİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Nis

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen, Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Bölge finali Antalya İlinde gerçekleşti. Yarışmaya Aksaray ilini temsilen katılan Cemalettin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu ve proje ortağı Geylani Kuran Kursu öğrencisi Muhammed ERDOĞAN, 11 yarışmacının  katıldığı yarışmada Kuran tilavetiyle Bölge 1.cisi seçildi. Öğrencimiz Muhammed ERDOĞAN Mayıs ayında Karaman İlinde düzenlenecek olan Türkiye finallerinde Aksaray'ımızı temsil edecektir. Öğrencimize başarılar diler, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda Hedef LGS 2024 kapsamında, Kariyer Buluşmaları ve Mesleğimde 1 Gün Etkinliği yapıldı.

Nis

Sınav kaygısı, her öğrencinin karşılaştığı sınav öncesinde veya sırasında artan kaygı ve panikle ortaya çıkan olağan bir durumdur. Sınav sürecinde bir ebeveyn olarak öğrenciye karşı olan tutumlar ve kaygılar bu süreçte çok önemli bir rol oynayabiliyor. Bu süreci sağlıklı atlatabilmek için 8. Sınıf velilerimize “Sınav Dönemi Ebeveynliği” semineri verilmiştir.

Nis

Öğrencilerimize LGS'ye girmeden önce dikkat nedir? Dikkatimizi toplayabilmek için neler yapılmalı hakkında seminer verilmiştir.

Nis

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerimizle , "Kültürel mirasımızın tanıtımı" etkinliği kapsamında, ilimizde bulunan tarihi eser mekanlara geziler düzenlemiştir.Bu gezi kapsamında, okulumuz öğretmenlerinden Semih Keleş , Bekir sesli, ve Selman KASAL önderliğinde 8. sınıf öğrencilerimizle,Aksaray kültür evi (eski vali konağı), zinciriye medresesi, Azmi milli un fabrikası ve Kadı zade Bedriye medresesi ziyaret edilmistir.

Nis

Altın Taç Kur'an Kursunda öğrencilerimize ve velilerimize Güvenli İnternet Kullanımı hakkında seminer verildi. Katılım sağlayan tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Diyanet İşleri Başkanlığı Kadın Kollarının koordine ettiği, Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu ve  Kız Kur' an Kursu işbirliği ile 400 kişilik iftar yemeği  düzenlendi. Katılım sağlayan Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüze, Sayın İl Müftümüze , İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımıza, İl MüftüYardımcılarımıza, Memur- Sen Başkanımıza, Şube Müdürlerimize ve diğer misafirlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, ortaokul öğrencilerini Türk kültürüne yönelik içeriklerle buluşturarak dil bilincini geliştirmeyi hedeflemektedir. Mart ayı içerisinde öğrenciler, Mesnevi’den hikayeler okuyarak kelime hazinelerini ve dil becerilerini geliştirmişlerdir. Ayrıca önceki aylarda yapılan etkinlikler, projenin görünürlüğünü arttırmak için pano çalışması yapılarak sergilendi.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Mrt

Şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından olan ve kahraman ecdadımızın topraklarımıza göz dikenlere karşı yazdığı şanlı destan olan Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü, okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü vesilesiyle düzenlenen programda, Çanakkale zaferinin bütün kahramanları ve aziz şehitlerimiz saygıyla anıldı.

Program; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayıp Kur’an-ı Kerim tilaveti ve hatim duası yapılmasıyla devam etti. Kısa belgesel gösterimleri, günün önemine binaen Okul Müdürümüz Sayın Bayram Demirtaş Bey’in konuşmasını yapması, Çanakkale temalı şiirlerin okunması, öğrencilerimizin tiyatro performansları ile izleyenlere Çanakkale ruhunu yeniden yaşatmasıyla son buldu.

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor, kahramanca savaşan ordumuzu bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Vatan şairimiz Mehmed Akif ERSOY'un yazmış olduğu İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından milli marş olarak kabul edildiği 12 Mart 1921'den bugüne tam 103 yıl geçmesi sebebiyle okulumuzda bir tören düzenlendi. Törende Okul Müdürümüz Bayram DEMİRTAŞ, öğrencilere hitap etti ve okulumuz 5. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere madalyalarını takdim etti. Ayrıca öğrencilerimiz okudukları şiirler ve hazırladıkları canlandırmayla bugünün heyecanını yaşadılar. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzun 8. sınıf öğrencileri ile sınav ile girilen liselere öğretmenlerimiz eşliğinde ziyarette bulunduk. İlgi ve alakalarından dolayı Okul Müdürlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Okul Sporları Yarışmasında okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz Atletizim ve diğer dallarda il birinciliği, ikinciliği ile musbakaları tamamlamıştır. Emeği geçen Beden Eğitimi öğretmenimiz Kadir YÖN ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzun 5. sınıf öğrencileri ile Aksaray Bilim Merkezine gezimizi tamamlamış olup katılım sağlayan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.